Skolen i Puttaparthi, Indien

Skolens leder: Sreenivas fortæller: " Jeg har en drøm...Drømmen var at åbne en skole for socialt underprivilegerede børn i Indien. Selv om der var en masse forhindringer begyndte drømmen at manifestere sig. Over otte år er en storslået miljøvenlig bygning blevet skabt, der forsøger 120 børn med gratis uddannelse, mad, skoleuniformer og support. Det fremtidige fokus med dette projekt er helt ´grøn´og i balance med Moder Jord. Med dette koncept som basis uddanner projekter de indiske børn og dem der interagerer med det.

Skolen begyndte med 4 børn og nåede 30 børn i 2006. I 2009-2012 fik de behov for større lokaler på grund af den kraftige stigning i antallet af eleverne. De traf beslutningen om at købe et stykke jord med hjælp af donationner fra udlandet.

Nu har de ca.80-100 elever, som får gratis mad, uniformer, bøger, skole-materialer og transport. De vil bibeholde dette antal elever, indtil de er sikre på, at skolen og administration kører problemfrit. Så vil de optage nye børn, indtil de når op på 150-175 elever. Projektet beskæftiger udelukkende indiske medarbejdere: Rektor, overlærer, 3 lærer, kok, vagtmand og chauffør til skolebus.

I øjeblikket underviser de fra første til ottende klasse.

I 2014 vil de udvide undervisningen med 9. og 10. klasse. Alle børn undervises efter den indiske læseplan, derudover inkluderer de sport, kunst og kunsthåndværk. Disse beriger børnenes karakter, udvikler deres selvtillid og evne til at give udtryk for og bruges deres individuelle kompetence i samfundet.