Vores venskabsklub i Bangalore, Indien

Dette projekt er støttet af vores venskabsklub i Indien og er derfor et, vi efterfølgende har koblet os på i mindre målestok.

Bangaloreklubben er en overordentlig aktiv soroptimistklub med virkelig mange projekter.

Målgruppen for vores projekt er unge kvinder mellem 16-24 år, der har været udsat for forskellige meget dårlige hændelser i deres liv, bl.a. trafficking.

De er bragt i en ashram, dvs. et kloster, hvor de lever afsondret og passes af klostrets nonner. Det er et center for The Empowerment of Women og ledes af en katolsk organisation, der står for en række velgørenhedsprojekter for kvinder i Indien.

Det er meningen, at de skal komme sig og uddannes til udslusning i samfundet igen. De får på denne måde hjælpe til selvhjælp.

Lis Ekmann besøgte stedet første gang for et par år siden og var denne vinter tilbage sammen med Sussi Hansen for at lære de unge kvinder at lave smykker af ydmyge materialer, såsom armbånd af knapper og cykelslanger, smykker af fimo ler, samt arbejde med mandalabilleder, mv.

Tingene blev færdigmonteret for at blive solgt i butik og på markeder med hjælp fra de lokale soroptimister, som i øvrigt også underviser dem i engelsk.